GIDSENORGANISATIE VOOR UW UITSTAPPEN, EVENTS & TEAMBUILDING
THEMA'S & BUURTEN

INZOOMEN, SCHERPSTELLEN EN KLIK... DE STAD IN DETAIL

Each city has its own details, colorful neighborhoods, sometimes anecdotal, and then heroic themes. Choose a city and discover its many picturesque facets!

Steden
Thema’s
10000 KEER BETER
Een themawandeling over de geneeskunde van vroeger.
Met een stappenteller stevig aan de broeksriem bevestigd, helpen we je een eind op weg om het dagelijkse doel te bereiken: tienduizend keer de ene voet voor de andere zetten. Naast deze elementaire lichaamsbeweging geeft onze gids graag nog wat goedbedoeld medisch advies: over wonderdokters, onverantwoorde volksgeneeskunde, helende gebedjes, te vermijden contact met pest- of tyfuslijders, heilzaam bier, ...
200 JAAR GENTSE UNIVERSITEIT
Een themawandeling over de geschiedenis van de Gentse Universiteit.
We dissen enkele frappante anekdotes op uit de geschiedenis van de Gentse unief. En dat daar reeds twee eeuwen straffe gasten én madammen rondlopen, zal u ook geweten hebben.
ARM GENT
Een themawandeling over armoedebestrijding en armenzorg in Gent.
In Gent geen gebrek aan fiere verhalen over het roemrijke verleden. Maar hoe verging het ondertussen de kleine man aan de zelfkant van de stedelijke samenleving? We wijden een themawandeling aan de verschoppelingen en landlopers van vroeger, tot daklozen en leefloners van nu... Onze gids kadert enkele historische initiatieven ter bestrijding van armoede, terwijl een straathoekwerker meeloopt om terug te koppelen naar de realiteit van vandaag.
BANDIETEN, HOEREN EN KRAPUUL
Themawandeling over het criminele verleden van Antwerpen.
Geef je over - uiteraard onder de professionele begeleiding van onze gids - aan de duistere kant van de stad. Een wandeling van de Grote Markt naar het Schipperskwartier in gezelschap van Mie Tet, Jefke-ma’k-es-voelen, de pagadders van ’t Kantje... We introduceren je in het Antwerpse criminele milieu, halen herinneringen op aan gruwelijk creatieve beulen en kleurrijke straatmadeliefjes.
BEELDIGE BORSTEN
Een themawandeling over schoonheidsidealen van vroeger.
Geïnspireerd door het Gentse straatbeeld en historische weergaven van vrouwen (+ één man met jarretelles) gaat onze gids op zoek naar schoonheidsidealen van vroeger tot nu. Met leuke weetjes over opsmuk, enkele geschiedkundig verantwoorde schoonheidstips, en och ja... ook iets over borsten.
BEELDIGE MANNEN
Een themawandeling over Antwerpse standbeelden.
Inspirerende standbeelden vertellen een eigen verhaal over ‘t stad: een fiere arbeider, een melancholische schrijver, een komische dichter,... Onze gids blaast de verstilde figuren opnieuw leven in, en verleent hen een stem...
BEESTJES KIJKEN
Een natuurwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen.
Axel, onze bio-gids, zet het liefst van al beestjes in de kijker. Hij deelt die ook graag uit (verrekijkers - gelukkig niet zijn beestjes), om in groep met andere zelfverklaarde vogelaars langs de plassen, sloten, en greppeltjes van het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen naar smienten of slobeenden te gluren.
CAMPO SANTO
Een bezoek aan de Campo Santo begraafplaats.
Schoonheid en rust maken deze heuvel één van de meest idyllische begraafplaatsen van het land. Onze gids gaat langs bij een aantal BV's, en maakt je wegwijs in de grafkunst en -symboliek.
KERKHOF VAN LAKEN
Bezoek Het Kerkhof van Laken. De oudste Brusselse begraafplaats die nog in gebruik is.
Een landelijk kerkhof in de schaduw van de koninklijke domeinen, groeide uit tot necropool van selecte bourgeoisie en adel. We brengen een groet aan enkele verheven persoonlijkheden die nu beneden zijn, en dalen zelf - tijdelijk -af naar de indrukwekkende ondergrondse grafgalerijen. De gerestaureerde grafgalerijen van Laken zijn werkelijk uniek. Er bestaan nog wel wat andere grafgalerijen in Brussel, maar geen daarvan is zo groot en monumentaal als die van Laken. Het prijkt daarom, met recht en reden, in de top tien van de Brusselse toeristische attracties.
BIERWANDELING - LEUVEN
Een themawandeling over bier.
Van de beroemde humanist Erasmus leren we dat er in Leuven niets gebeurt zonder dat daarbij gedronken moet worden. Zijn woorden indachtig laten we een stadswandeling gebeuren, met verhalen over de brouwerij Artois, de universitaire bierkelder, de langste toog… en tussen al dat expliceren door smeren we onze keel passend met… verkwikkend bier.
BIERWANDELING - ANTWERPEN
Thematische stadswandeling voor liefhebbers van bier.
De missie: "to boldly go beyond ’t Bolleke". Gelukkig weet onze gids zelfs degusterend het hoofd helder te houden, en je de meest bijzondere Antwerpse bierverhalen toe te vertrouwen. Nergens anders werd immers meer gepalaverd over bier, in de meest authentieke kroegen, of bewerkstelligde een brouwer de ‘nieuwstad’ Antwerpen.
BIERWANDELING - BRUSSEL
Een themawandeling over Brussel en bier.
Expliceren doen wij graag aan de toog, wat zeg ik, drie togen! We nemen je mee op tournée langs drie verschillende historische Brusselse cafés, waar telkens een uitzonderlijk stukje vaderlandse trots gepresenteerd wordt, in bijhorend glas.
BIERWANDELING - GENT
Een themawandeling over bier.
Een verkwikkende wandeling voor liefhebbers van Belgische brouwsels, maar dan voorbij de clichés: wat is het verschil tussen klein bier, dubbel bier, abdij-, monastic-, of trappistbier? Hoe deden de middeleeuwse monniken het? En hoe anders de Gentse bio-ingenieurs vandaag? Veel informatie, en wie het niet horen wil, die moet maar proeven! (Deze wandeling kan in verschillende buurten georganiseerd worden.)
TOURNÉE CAFÉ
Een themawandeling over Brusselse staminees en bier.
Expliceren doen wij graag aan de toog, wat zeg ik, drie togen! We nemen je mee op tournée langs drie verschillende historische Brusselse cafés, waar telkens een uitzonderlijk stukje vaderlandse trots gepresenteerd wordt, in bijhorend glas.
BIJZONDERE BOMENWANDELING
Een themawandeling over de bomen van de stad.
Net als torens en kathedralen, hebben bomen een eigen verhaal te vertellen over de stad. Bovendien bieden ze de inwoners naast beschutting, vruchten en zuurstof, ook een kerk, kandelaars, medicijnen, bescherming tegen heksen of bliksem… Leg je oor dus maar eens te luister, bij het ruisen van de bladeren, en leer onze stadsbomen kennen op een wandeling langs enkele gezellige groenplekjes van Gent.
Buurten
FIETSEN IN EN ROND ANTWERPEN
Onze gids fietst gezwind voorop naar meer of minder bekende mooie plekjes buiten het Antwerpse stadscentrum (het Eilandje, Park Spoor Noord, door de Sint-Annatunnel naar Linkeroever, ...). Stoppen doen we alleen om ook even de ‘petite histoire’ van deze locaties uit de doeken te doen. Laat wel even weten of je zelf een fiets meebrengt of er via ons één wilt huren.
BRUGSE POORT
Er was eens… een landelijk plaatsje, dat lang geleden overspoeld werd door héél véél werkvolk. Vandaag is de buurt nog steeds dichtbevolkt, levendig, en verrassend groen en artistiek!
RONDOM DE KROOK
Met de komst van de splinternieuwe Krook-bibliotheek heeft het Zuid een extra élan gekregen. Tijd dus, om de gewezen stations- en uitgaansbuurt nog eens onder de loep te nemen.
FIETSEN IN EN ROND GENT
Het is de beste manier om de minder gekende mooie plekjes rondom het centrum van Gent te verkennen: op de vélo. Sommige Gentenaars kunnen wel zes dagen aan een stuk toertjes doen, maar onze gids doet het rustig aan en zorgt voor een goed evenwicht tussen fietsen en vertellen. Je passeert langs verschillende pittoreske buurten en sites: begijnhof, prinsenhof, miljoenenkwartier, de ruïne van Sint-Baafsabdij... Laat wel even weten of je zelf een fiets meebrengt of er via ons één wilt huren.
FIETSEN IN EN ROND OOSTENDE
Het gelaat van de Koningin der Badsteden is nooit vergaan, maar wel getaand. De architecturale pareltjes die Oostende haar gezicht geven, laten zich daarom het best bewonderen met een beetje zeebries in de haren: op de fiets dus! Laat wel even weten of je zelf een fiets meebrengt of er via ons één wilt huren.
FIETSEN IN EN ROND BRUSSEL
Een fietstocht van de ene Brusselse buurt naar de andere: het Afrikaans kloppende hart Matongé, de sprookjesachtige vijvers van Elsene, het levendige sfeertje rond Flagey, een verborgen site Ter Kameren Klooster, van prestigieuze Louisalaan tot volkse Marollen... er valt zoveel te zien en te vertellen! Laat wel even weten of je zelf een fiets meebrengt of er via ons één wilt huren.
FIETSEN IN EN ROND KORTRIJK
We doen de ronde van Kortrijk, zonder demarrages evenwel, gewoon in peloton mee met onze gids op kop. Deze kan het bovendien niet laten tussendoor te stoppen om ergens naar te wijzen, en daar dan een boeiend verhaal aan vast te knopen. Laat wel even weten of je zelf een fiets meebrengt of er via ons één wilt huren.
FIETSEN IN EN ROND LEUVEN
De klassiekers in Leuven, je kan er ook met de fiets niet omheen: niet alleen de talrijke studenten die de stad kleuren maar ook het alomtegenwoordige bier en het wondermooie stadhuis zorgen alvast voor een geslaagde uitstap. Maar Leuven is zoveel meer! We fietsen langs de abdijen die de stad rijk is en combineren dat met een stop aan de bakermat van het bier Brouwerij Artois.
FIETSEN IN EN ROND DOORNIK
Verruim je blik op Doornik, à bicyclette. We breken uit het centrum, naar verschillende historische sites (Choiseul, Casterman, Farnawiwi...). Langs de Schelde, met als hoogtepunt: de kalkovens. Let op: zelf een fiets meebrengen!
FIETSEN IN EN ROND AALST
We bieden aan fietsende medemensen graag de kans om hun blik op Aalst te verruimen. Onze gids kruipt voor de gelegenheid niet alleen op de vélo, maar ook op zijn stokpaardjes: fabrieken, bier en Boon. Voor de dorstige peddelaars wordt onderweg een drankstop voorzien (drankje niet in de prijs inbegrepen). Let op: zelf een fiets meebrengen!
KLEINE VERHALEN - LUIK, DE KLASSIEKERS
Luik is lief, Luik is verrassend, Luik is veel vanalles, Luik is lekker, Luik is leuk. Het wordt moeilijk om niet verleid te worden door deze allercharmantste stad. Een aantrekkelijk historisch centrum, knappe restauraties, rebellerende Luikenaars en vrolijke Italianen.
KLEINE VERHALEN - GENT, DE KLASSIEKERS
Onze gids rijgt anderhalf uur sterke verhalen bijzondere weetjes aan elkaar, tijdens een wandeling langs gekende en minder gekende bezienswaardigheden van de stad. De bedoeling is om weetjes en anekdotes te vertellen die bezoekers zullen charmeren, maar eveneens bewoners met hernieuwde verwondering naar de vertrouwde stad laten kijken.
KLEINE VERHALEN - ANTWERPEN, DE KLASSIEKERS
Onze gids rijgt anderhalf uur sterke verhalen en bijzondere weetjes aan elkaar, tijdens een wandeling langs gekende en minder gekende bezienswaardigheden van de stad. De bedoeling is om weetjes en anekdotes te vertellen die bezoekers zullen charmeren, maar eveneens bewoners met hernieuwde verwondering naar de vertrouwde stad laten kijken.
KLEINE VERHALEN - OOSTENDE, DE KLASSIEKERS
Onze gids rijgt anderhalf uur sterke verhalen en bijzondere weetjes aan elkaar, tijdens een wandeling langs gekende en minder gekende bezienswaardigheden van de stad. De bedoeling is om weetjes en anekdotes te vertellen die bezoekers zullen charmeren, maar eveneens bewoners met hernieuwde verwondering naar de vertrouwde stad laten kijken.
KLEINE VERHALEN - BERGEN, DE KLASSIEKERS
Onze gids rijgt anderhalf uur sterke verhalen en bijzondere weetjes aan elkaar, tijdens een wandeling langs gekende en minder gekende bezienswaardigheden van de stad. De bedoeling is om weetjes en anekdotes te vertellen die bezoekers zullen charmeren, maar eveneens bewoners met hernieuwde verwondering naar de vertrouwde stad laten kijken.
Volgende