GIDSENORGANISATIE VOOR UW UITSTAPPEN, EVENTS & TEAMBUILDING
THEMA'S & BUURTEN

INZOOMEN, SCHERPSTELLEN EN KLIK... DE STAD IN DETAIL

Elke stad heeft haar eigen bijzonderheden, kleurrijke buurten, anekdotische of heldhaftige thema's... Kies je stad en ontdek alle mogelijke facetten!

Stad
Ze schijnen daar te geloven dat Antwerps de door God uitverkoren oertaal voor elke andere taal in de schepping is. Fascinerend. Maar laat u zich door onze gidsen vooral niets op de mouw spelden: ‘grootspraak’ is de algemeen Nederlandse term voor het Antwerpse dialect, en er vallen ook zinnige dingen te vertellen over ‘t stad. Ga er eens op stap en kom nog meer kleine/grootse verhalen te weten.
Thema
BANDIETEN, HOEREN EN KRAPUUL
Themawandeling over het criminele verleden van Antwerpen.
Geef je over - uiteraard onder de professionele begeleiding van onze gids - aan de duistere kant van de stad. Een wandeling van de Grote Markt naar het Schipperskwartier in gezelschap van Mie Tet, Jefke-ma’k-es-voelen, de pagadders van ’t Kantje... We introduceren je in het Antwerpse criminele milieu, halen herinneringen op aan gruwelijk creatieve beulen en kleurrijke straatmadeliefjes.
BEELDIGE MANNEN
Een themawandeling over Antwerpse standbeelden.
Inspirerende standbeelden vertellen een eigen verhaal over ‘t stad: een fiere arbeider, een melancholische schrijver, een komische dichter,... Onze gids blaast de verstilde figuren opnieuw leven in, en verleent hen een stem...
BIERWANDELING - ANTWERPEN
Thematische stadswandeling voor liefhebbers van bier, met een degustatierondje in café (extra drankjes niet inbegrepen.)
De missie: "to boldly go beyond ’t Bolleke". Gelukkig weet onze gids zelfs degusterend het hoofd helder te houden, en je de meest bijzondere Antwerpse bierverhalen toe te vertrouwen. Nergens anders werd immers meer gepalaverd over bier, in de meest authentieke kroegen, of bewerkstelligde een brouwer de ‘nieuwstad’ Antwerpen.
HARTSTOCHT
Stadswandeling met een romantisch thema.
We vermoeden dat het grote liefde is tussen onze gids en “A”. Want waar het hart van vol is, loopt de mond van over: hartstochtelijke ontboezemingen, liefdevolle verhalen... Begeef je samen met Napoleon & Josephine, of Zynck & Jefke van de Zoölogie... op vrijersvoeten door de Koekenstad en zucht: “Ja... kzien a geire.”

Reacties:
“Het was voor onze groep een zeer goede combinatie: gids was zeker ok, sympathiek en onderhoudend, de verhaaltjes pasten volledig bij het gekozen thema, er was ook een originele keuze van de restaurants en jullie organisatie van het geheel was ook ok. Wij hebben met andere woorden een zeer aangename avond beleefd (ook de weergoden waren ons goedgezind).” (Annick S.)
MODE IN 'T STAD
Een themawandeling over de mode van Antwerpen en ver daarbuiten.
Ondanks het vluchtige karakter van wat modieus is, spreekt men het woord “mode” in Antwerpen niet uit zonder er enig gewicht aan te geven. Het roept de geschiedenis op van Grand Bazars, de modeacademie, de “Antwerpse Zes”, de ModeNatie... Stijlbewust zal onze gids jullie langs de etalages van de Nationalestraat leiden, af en toe een blik opzij werpend, om te checken of jullie silhouetten wel volgen.
RIJMEN EN LIJMEN
Stadswandeling met een Antwerps literair thema.
We hebben er de beschikbare bronnen nog eens op nagelezen: zowel alfabetisch als literair mag Aantwaarpen een vooraanstaande positie claimen. Voldoende reden om onze gids op pad te sturen met Conscience, Van Ostaijen, Elsschot, de stadsdichters... langs boekhandels, literaire cafés, bibliotheken, archieven...en een fluorescerend stift om overal “A” te markeren.
Van buurt naar buurt
FIETSEN IN EN ROND ANTWERPEN
Onze gids fietst gezwind voorop naar meer of minder bekende mooie plekjes buiten het Antwerpse stadscentrum (het Eilandje, Park Spoor Noord, door de Sint-Annatunnel naar Linkeroever, ...). Stoppen doen we alleen om ook even de ‘petite histoire’ van deze locaties uit de doeken te doen. Laat wel even weten of je zelf een fiets meebrengt of er via ons één wilt huren.
KLEINE VERHALEN - ANTWERPEN, DE KLASSIEKERS
Onze gids rijgt anderhalf uur sterke verhalen en bijzondere weetjes aan elkaar, tijdens een wandeling langs gekende en minder gekende bezienswaardigheden van de stad. De bedoeling is om weetjes en anekdotes te vertellen die bezoekers zullen charmeren, maar eveneens bewoners met hernieuwde verwondering naar de vertrouwde stad laten kijken.

Reacties:
“Wat vonden we goed? De gids met haar verhaaltjes, zeer gevat en persoonlijk, ik weet veel over Antwerpen maar zij bracht originele zaken die ik nog nooit gehoord had.” (Steven D.)
MISERIE EN PLEZIER IN ’T SINT-ANDRIESKWARTIER
Op een boogscheut van de Grote Markt heeft de ooit zo scheef bekeken volkse Sint-Andrieswijk zich ontpopt tot een pleisterplaats voor creatieve vogels. We laten die vogels rustig hun creatieve ding doen, en gaan ondertussen de gangetjes van weleer af, op zoek naar figuren zoals Mie Citroen of Zotte Rik.
Deze wandeling kan ook met heerlijke proevertjes en fantastische restaurants.
ANTWERPEN VOOR GEBOREN WINNAARS
Een interactieve wandeling met anekdotisch vertelde historische weetjes over de stad. Bij elk verhaal hoort een vraag of doe-opdracht waarmee punten verdiend kunnen worden. Er is geen voorkennis vereist - gewoon zoeken, raden, gokken… De allerlaatste proef vindt plaats op café, waarna meteen kan worden overgegaan tot puntentelling en prijsuitreiking. We voorzien graag een prijs die gedeeld kan worden, zodat niemand in de kou blijft staan.